CoachMyVideo appsin käyttö opetuksessa

Pitkän isäkuukauden jälkeen takaisin töiden kimpussa ja samalla voisi iskeä kiinni myös Innopaja blogiin. Loman aikana aika vähän on luonnollisesti ollut käyttöä iPadille, mutta loman aikana tuli lueskeltua eduforum.fi sivustoa, jossa on aika kattavasti esitelty erilaisia sovelluksia joita voi käyttää opetuksessa. Sivulla on myös käyttäjä kokemuksia sovellusten toimivuuteen liittyen. Kannattaa käydä tsekkaamassa. Yritän itsekin poimia sieltä toimivia sovelluksia ja esitellä niitä täällä.

Ajattelin tähän postaukseen hieman lähemmin esitellä CoachMyVideo sovellusta. Sovellusta käytin paljon yleisurheilun opetuksessa ja jonkin verran myös koripallon opetuksessa. Tulokset oppimisen kannalta olivat mielestäni varsin hyviä, koska oppilas pystyy itse havaitsemaan tekemiään virheitä videon pohjalta. Laitan tähän postaukseen muutaman havainnollistavan kuvan  ohjelman käytöstä yleisurheilukentältä:

IMG_0550IMG_0551

 

Ohjelman avulla on helppo havainnolistaa yksinkertaisten piirrosten avulla keskeisimpiä virheitä joita suorituksesta löytyy ja samalla ohjata suoritusta oikeaan suuntaan. Esimerkiksi tässä keihäänheittokuvassa käsiveto on lähtenyt liian aikaisin ja näin ollen veto onliian lyhyt. Samalla tukijalka on vetohetkellä ilmassa ja veto tapahtuu tyhjää vasten. Vetohetkellä katse karkaa ylös ja veto lähtee kokonaan ilmasta, eli heitto suuntautuu väärään suuntaan.

 

IMG_0549

 

Tässä kuvassa kahta videota toistetaan samanaikaisesti. Samanaikaistoistolla on helppo havainnolistaa oppilaille jos heitoissa on esimerkiksi samanlaisia virheitä, tai vastaavasti näyttää samanaikaisesti mihin suuntaan suorituksen tulisi mennä. Ohjelmaan on mahdollista tuoda myös ulkopuolelta videoita ja samanaikaisesti voidaan oppilaan suoritusta verrata esimerkiksi optimaaliseen suoritukseen.

Kaikeankaikkiaan hieno sovellus ja iso apu liikunnanopetukseen.

Ensiviikolla aloitan kuvaamaan telinevoimistelun liikepankkia, ja tuon videoita tähän blogiin sitä mukaa kun saan videoita valmiiksi. Toivottavasti niistä videoista saa konkreettista hyötyä liikunnanopetukseen niin ala-kuin yläkouluunkin.

 

Liikuntaterveisin,

Ville

Yksi kommentti artikkeliin ”CoachMyVideo appsin käyttö opetuksessa

  1. Hyviä vinkkejä ja ideoita hyödyntämisestä, telinevoimisteluklippejä odottelemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.