Mini i Padit Hovirinnan pienluokkaan

IMG_0038[1]
Aloitimme mini i Padien käytön luokassani tällä viikolla ja oppilaiden innostus on ollut käsin kosketeltavaa. Luokkani on pienluokka, luokka-asteet 1-2. Tällä hetkellä luokassani on 9 oppilasta, joista 5 on erityisen tuen oppilaita ja 4 tehostetun tuen oppilaita. Tavoitteenani on, että padit olisivat tehokkaassa käytössä päivittäin niin, että jokainen oppilas saa tehdä omien tarpeidensa mukaisia tehtäviä/ harjoituksia perinteisten vihko/kirjatöiden jälkeen tai niiden sijaan. Jo nyt olen huomannut harjoitusmäärien kasvaneen huimasti ja ahkeroinnin lisääntyneen motivoivien koneiden myötä. Olen lähinnä lataillut ohjelmia äidinkieleen ja matematiikkaan, sekä välipaloiksi tietysti vähän mukavia pelejäkin.
Tähän asti matematiikassa olemme pelanneet 10 monkeys nettipeliä, johon olemme saaneet loppukevääksi ilmaisen käyttöoikeuden. Pelissä oppilaat laskevat matematiikkaa oman hahmon kanssa ja suoritukset jäävät talteen ja seuraavalla kerralla jatketaan siitä mihin viimeksi päätettiin. Suosittelen peliä kaikille.
Suomi toisena kielenä- tunnilla ja äidinkielen tunneilla olemme pelanneet Lola`s ABC: tä, ilmaisversiota. Peli sopii parhaiten eskari/1. luokan alkuun. Minun oppilailleni osalle peli on myös sopivaa tasoa, samoin S2 oppilaille, jolla suomenkielen taidot ovat alkuvaiheessa. Peli on samantapainen kun EKA- peli, jota ei valitettavasti vielä tällä hetkellä pysty pelaamaan i Padeillä.
Helppolukuisia e- kirjoja on todella vähän tarjolla. Suomenkielisiä, tavutettuja e- kirjoja en ole vielä löytänyt yhtään. Egmont- kustannusyhtiöllä on HC Andersenin satuja e- kirjoina, yksi ilmainen ”Tulukset”, loput maksullisia. Iltasatuja HD- nimen takaa voi ladata maksullisia satuja myös, yksi on ilmainen, ”Paimenpoika ja susi”.
2. luokkalaisten kanssa olemme ensin kuunnelleet e- kirjan sadun kokonaan läpi, sen jälkeen on kirja luettu itse sivu kerrallaan aikuisen ohjauksessa.
Lukuläksyn lukemisen nauhoittaminen Quick Voice- ohjelmalla ja oman lukemisen kuuntelu on osoittautunut hyväksi tavaksi arvioida oman lukemisen sujuvuutta.
Luokkamme on mukana Tartu tassuun lukuhetkissä Kaarinan kirjastossa ja yhtenä tavoitteena tänä keväänä on suunnitella padien hyödyntämistä myös siinä työskentelyssä.
Alkuinnostus on ollut valtavaa oppilailla, kuten myös opettajalla :).

Yksi kommentti artikkeliin ”Mini i Padit Hovirinnan pienluokkaan

  1. Nokkismusan voi laittaa padeillekin, jos haluaa hyödyntää sitä musiikin tunneilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.