Digitaalinen tarina

Digitaalinen tarina – hanketta varten sain tänä keväänä 25 oppilaan ykkösluokalleni kahdeksan mini iPad – laitetta. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa, kumpi osapuoli on innostuneempi, oppilaat vai opettaja!

Tavoitteena on nyt kevään aikana tutustua laitteisiin kokeilemalla erilaisia asioita ja vasta syksyllä aloittaa varsinainen tarinoiden luominen.

Aloitimme perusasioita, ja ensimmäisellä kerralla kuuden tai seitsemän oppilaan ryhmissä tutustuimme aikakäsitteeseen Maailmankellon avulla. Lapset kertoilivat matkoistaan ja vertailimme kellonaikoja ja lämpötilaeroja eri puolilla maailmaa. Aikakäsitettä (yksi minuutti on 60 sekuntia) oli helppo harjoitella reilun- kokoisen näytön kanssa.

Valokuvaus oli myös hyvin innostavaa. Photo Booth – ohjelman avulla opimme sen, että kuviin ei voi aina luottaa (kriittisyys mainontaa kohtaan).

Matematiikassa olemme tunnilla välipalana pelanneet Hungry Fish ja Matikkakunkku – pelejä, joista jälkimmäinen tosin on vielä turhan vaativa monille ykkösluokkalaisille. Tässä vaiheessa olen kytkenyt Apple-TV:n päälle. (Hieman harmillista on, että kyseisen TV:n käyttöön ottaminen vaatii johdon irrottamista tietokoneesta, niitä ei siis voi käyttää rinnakkain, kuten joissakin luokissa).

Äidinkielessä on ollut todella hienoa käyttää Molla ABC  kirjain- ja numeropeliä, jonka vaulla oppilaat oppivat oikeat kirjoitussuunnat. (Toivottavasti joku kehittelee vastaavan appsin käsialakirjoitusta varten.)

Voice Plus ja Quick Voice ohjelmien avulla testailimme lukuläksyjä, mutta toistaiseksi en vielä ole onnistunut saamaan kuuntelua niiden osalta toimivaksi. – Eilen sain käyttööni ostoskortin, joten mahdollisuus myös maksullisten appsien lataamiseen tuonee helpotusta ja ehkä kaivattua lisävalikoimaa.

Tästä on mukava jatkaa, ja kuten arvaatte, aina löytyy joku pieni oppilas, joka voi auttaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.