Bookcreator + iBook

Efter vår faktaboksvecka fortsatte eleverna med att göra egna faktaböcker. Böckerna gjordes i applikationen Bookcreator. Eleverna valde att skriva om hästar, hundar, katter, ormar, träd, blommor och insekter. Eleverna tog fakta från Wikipedia applikationen, ritade egna bilder, fotograferade och infogade allt i applikationen. Inspirationen bland eleverna var så stor att sidorna blev bara flera och flera. Några skrev till och med över 20 sidors böcker! När böckerna var klara öppnade eleverna böckerna i iBoook applikationen. I den applikationen kan man läsa böcker som liknar verkliga böcker. Nu kan också andra elever i skolan läsa våra böcker. Vi vill skriva flera böcker!

bild-45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Därefter gav ännu eleverna kommentarer till varandras verk. Elevernas kommentarer: ”Fina bilder, bild och text passar ihop, lätt fakta,  tydlig text”.

bild-47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bild-46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linn visade och läste alla elevers böcker via videokanonen. Det var så roligt att se hur stolta eleverna var över sina böcker.

bild-44

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.