38 näyttökertaa

Lukion LiveMath-opet Pasi, Mika ja Hille ovat kokoontuneet nyt kolme kertaa väsäämään videoita. Ekalla keikalla saatiin aikaiseksi vain traileri (mikä olikin se rankin osuus), mutta kahden muun setin aikana on valmistunut videomateriaalia neljälle eri kurssille. Traileri on herättänyt hilpeyttä opiskelijoiden keskuudessa ja se onkin koonnut suurimman yleisön. Varsinaisista opetusvideoista katselukertalistauksen kärjessä komeilee ”Yhtälöparin ratkaiseminen yhteenlaskukeinolla”, sillä on jo 38 näyttökertaa. Ei siis turhaan olla töitä tehty! Kohta nähdään miten ylimääräinen teoriaopetus on purrut, koeviikko on juuri nyt meneillään.

Videoiden tekemisestä sen verran, että tämän helpommaksi homma ei voisi enää mennä. Yhden videon tekemiseen menee tehtävän valitsemisesta valmiin videon julkaisuun alle puoli tuntia. Ennen kuvaussession alkua kaikki kolme miettivät sopivia tehtäviä. Ehdokkaat lasketaan taululle ja niistä hiotaan hyvät versiot tarpeellisine merkintöineen. Sitten kamerateline (joka on vielä toistaiseksi ollut nuottiteline + teippiä) ja kuvaaja pulpetin päälle ja nauhoitus pyörimään. Kukin tekee kuvauksissa oman osuutensa: Mika hoitaa tekniikan, Pasi puhumisen ja Hille kirjoittamisen. Mikalla on hommassa tosin vielä vähän harjoittelemista, sen verran usein on jäänyt peukalo mikrofonin päälle…

Syksyllä jatketaan,
terveisin tiimiläisistä selkeimmällä käsialalla kirjoittava Hille

Yksi kommentti artikkeliin ”38 näyttökertaa

  1. Hyvä hyvä! Yksi linkki olisi ollut kiva tuossa maistiaisiksi, me muutkin saisimme nauttia opetusvideoiden antimista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.