Syksyn tullen

Uuden lukuvuoden alusta meillä on jatkunut iPodien käyttö monilta osin tuttuun tyyliin. Meille uutena työtapana opetin nelosluokkalaisille luontokuvausta kuvataiteessa kuvauskohteiden suunnittelun, rajausten ja tarkennusten merkeissä. Omat parhaat otokset lapset julkaisivat uuteen aloittamaani kuvavirtaan ”Luontokuvia” otsikon alle. Tällä työtavalla voisi helpottaa kuvien hallintaa ja turhien poistoa. Tarpeelliset kuvat siis siirretään aina uuden otsikon alle kuvavirtaan ja kameran rullan voi systemaattisesti tyhjentää. Naapuriluokasta napattiin kiinni samasta ideasta ja siirsin kuvat kuvavirrasta yhteiselle verkkolevylle heidän jatkojalostustaan varten.
Jatkossa Kotimäen iPodeja olisi tarkoitus jakaa vielä entistä enemmän toisten luokkien käyttöön. Luokassa ajattelin pitää yhdet laitteet ryhmille päivittäistä yhteiskäyttöä varten. Osa Vitosten iPodeista on siirtymässä meille, joten kokonaisuudessaan käytössä olisi sitten 14 laitetta, joista neljä olisi koko ajan meillä ja 10 kiertelisivät vaihtelevasti halukkaiden käytössä. Tuotosten julkaisu ja käsittely täytyy vaan sitten sopia järkeväksi ettei tarvitse itse olla niitä aina siirtelemässä. Oma iCloud-tunnus voisi olla opettajien käytössä verkkosovellusta varten ja kuvia voisi siirrellä vaikkapa Google driveen tai open sähköpostiin.
Yhtenä mukavana pienenä kokeiluna teimme juuri valokuvasuunnistusta pienten ykkösluokkalaisten kummioppilaiden kanssa. Suunnistus eteni tyyliin ”ota mielenkiintoinen kuva koulun alueelta”, ”jätä tehtäväkortti kuvavihjeen kohdalle”, ”vaihda iPod toisen kummiparin kanssa”, ”etsi kuvavihjeen mukainen paikka” ja ”tee tehtäväkortin osoittama tehtävä”. Näin saatiin laitteita koulun puolesta tutuksi myös uusille ykkösille ja alkuopetuksella onkin menossa omat hankkeet iOs-laitteiden kanssa.
Näillä mennään!
Mauri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.