Tutkimusta telttaillen

 

VIIKOLLA  36  eli 2. – 6.9.2013 KULTAPIISKUISSA  TELTTAVIIKKO

Viestintä- ja mediakasvatus yhdistettynä ympäristökasvatukseen. Oli kivaa, suosittelen kaikille. Tässä joitain sisältöjä viikon ajalta.

Kultapiiskujen esiopetus toteutui siis telttaillen päiväkodin pihalla. Puolijoukkueteltta saatiin lainaksi jälleen kerran partiolaisilta. Telttaviikko toteutettiin nyt kolmannen kerran.

IMG_0431 IMG_0471 IMG_0475 IMG_1779

Myös osa Apiloiden viisivuotiaista osallistui telttaviikkoon ja on muutenkin ollut mukana harjoittelemassa mm. laskemista ja aakkosten tekoa sekä piirtämistä padeilla, myös tiedonhakua on harrastettu.

Kultapiiskuista Anni ja Antti aloittivat ja tekivät sarjakuvaa padilla. Kuvat itse otettuja ulkona telttaviikon aikana.

Tutkittiin pihaa/metsää  kuvaamalla digikameralla ja padeilla. Katsottiin Martilla (kosketusnäyttö) isosti kuvia, huomattiin ,että Antti oli saanut vangittua auringon säteitä kuvaan. Antton kuvasi auringon,  Anni löysi leppiksen, samoin Leevi. Antti kuvasi teltan sisällä. Kuvamateriaalia kertyi paljon. Lapset itse päättivät, mitkä kuvat blogiin.

IMG_0422

Otettiin käyttöön mikroskooppiluupit padeihin. Katsottiin otettuja mikroskooppikuvia kosketusnäytöltä.

Sovittiin, että kuvauskohteelta pitää olla lupa, että saa kuvata. Tämä on hankala muistaa. Etsittiin tietoa asteroideista. Alkoi kiinnostamaan lapsia, kun luettiin Akselin avaruuskirjaa. Löydettiin paljon tietoa, huomattiin ,että osa kuvista oli piirrettyjä, osa valokuvia, pohdittiin, mikä on totta ja mikä ei.

Toimittaja Opettaja –lehdestä ja kuvaaja kävivät haastattelemassa lapsia, lapset näyttivät, mitä kaikkea on tehty.  Juttu ilmestyy lokakuun tvt opetuksessa –teemanumerossa.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.