Wilmassa käyttöön vahva tunnistautuminen

Kaarinan Wilma-palvelussa tullaan ottamaan käyttöön vahva tunnistautuminen. Palvelussa kirjautujan omat tiedot sekä huoltajuustiedot tarkistetaan suoraan väestötietojärjestelmästä, jonka jälkeen huoltaja pystyy liittämään Wilma-tunnukseensa huoltajaroolin ja tämän jälkeen alaikäiset lapsensa.
Suomi.fi-palvelun avulla varmistetaan, että käyttäjällä on oikeus nähdä lapsen tiedot Wilmassa ja asioida tämän puolesta. Jos oppilaan vanhemman huoltajuus ei näy väestötiedoissa, mutta hänellä on oikeus hoitaa lapsen asioita (esim. sijaisperheet), Wilma-tunnukset saa oppilaan koulusta/virastolta.

Samassa yhteydessä poistuu avainkoodien käytön tarve: kun muutos tulee voimaan, huoltaja luo tunnuksen ja lisää huoltajan roolin lapseensa omatoimisesti. Suomi.fi- tunnistus ja valtuutustoiminto lisäävät tietoturvaa.

Vahvan tunnistautumisen käyttöönoton aikataulusta tiedotetaan erikseen.