vl. 1-2 vuosikello

Vuosiluokkien 1-2 vuosikello TVT-taitojen opetteluun. Vuosikellosta tuotetaan juliste, joka tulostetaan kotiluokan seinälle auttamaan tavoitteiden saavuttamisessa. Opettaja laittaa julisteeseen tulevaan kohtaan merkinnän aina kun jokin osa-alue on luokan kanssa tehty.

1. lk2.lkOpetusmateriaalit
Elokuu

Syyskuu
Tutustutaan tietokoneeseen ja oheislaitteisiin, harjoitellaan peruskäyttöä: käynnistäminen/sammuttaminen, kirjautuminen. Tutustutaan yhteiskäytössä olevan iPadin käyttöön: käyttöönotto, pääsykoodi, ,
sovellusten avaaminen/sulkeminen, näytön lukitseminen. Otetaan käyttöön opetusverkon tunnus ja kirjaudutaan sillä Googlen palveluun. Tutustutaan käytössä olevaan virtuaaliseen työpöytään ja ymmärretään sen käyttötapa ja tarkoitus.
Palautetaan mieleen omien henkilökohtaisten
tunnusten käyttö, koneiden ja ohjelmien
käynnistämis- ja sammuttamisrutiinit
sekä Edisoniin/Googleen kirjautuminen/uloskirjautuminen.
Harjoitellaan tekstin
kirjoittamista ja keskustellaan myös
hyvästä työskentelyasennosta.
Alkuopetuksen digiportaat (Kaarina) TVT-tuki (Kuopio)
Spoofy-kybertaitopeli
Tietoturvaohjeita
iPadin käyttö
Tietokoneopas
Lokakuu

Marraskuu
Keskustellaan digitaalisen median ja puhelimen käytöstä, tietoturvasta. Harjoitellaan laitteen turvallista käyttöä ja käsittelyä. Käytetään koulun yhteiskäyttö iPadin kameraa osana oppimista. Kuvataan valokuvia tai/ja videoita oppimistehtävään liittyen. Tehdään pieni animaatioelokuva Stop Motion Studio-sovelluksella (esim. kuvataan omaa pehmolelua 20 kuvaa ja liikutetaan sitä kuvien ottamisen välissä hiukan).Keskustellaan netin vaaroista ja hyvistä netin käytöstavoista, pelaamisen hyvistä ja huonoista puolista. Opitaan ipadin näytön peilaaminen ja tiedostojen jakaminen (Airdrop).iPad ja kuva / video
NettiAgenttioppitunnit
Turvallisesti digilikententeessä
Stop Motion Studio
Animaatioharjoituksia
Joulukuu

Tammikuu
Harjoitellaan ohjelmointia erilaisten
toimintaohjeiden ja leikkien kautta. Lisäksi välineenä voidaan käyttää koulun robotteja (BeeBot tms.). Sovelluksista ainakin Scratch.jr
Harjoitellaan vaiheittaisia toimintaohjeita leikkien
kautta. Ohjelmointia voidaan harjoitella myös
iPadin koodaussovelluksilla. Jatketaan koululta löytyvien robottien käyttöä.
Innokas, MLL, MLL mediatehtäviä, s.26, Scratch.jr
Helmikuu

Maaliskuu
Harjoitellaan tekstinkäsittelyn alkeita, näppäintaitoja ja tekstin tuottamista koulun yhteiskäyttölaitteilla (Pages). Oma pieni tuotos Pages, Keynote tai Book Creator- sovelluksella. Esittäminen muille.@koulut.kaarina.fi- sähköposti: viestin lähettäminen, viestin lukeminen. Drive: uuden tiedoston luominen, tallentaminen kansioon. Wilmaan kirjautuminen selaimella kaarina.inschool.fi-sivustolta.Näppistaituri, Alkuopetuksen digiportaat (Kaarina) Gmail-ohje (Kaarina)  Drive-ohjevideoita (Kaarina)
Huhtikuu

Toukokuu
Opetellaan tiedon ja kuvien hakua verkosta. Keskustellaan verkosta löytyvän tiedon luotettavuudesta ja turvallisesta verkon käytöstä. Äänitiedosto qr-koodiksi chirp.qr-sovelluksella: Oppilas äänittää omaa puhettaan ja QR-koodi tulostetaan esim. äitienpäiväkorttiin.Etsitään tietoa ja kuvia ajankohtaiseen teemaan tai ilmiöön liittyen. Sovellukset oman luovan tuottamisen välineenä. Tehdään animaatio tai/ja video oppisisältöihin liittyen.
Soveltuvia sovelluksia ovat mm.iMotion, Stop Motion Studio, Puppet Pals HD, iMovie ja Clips.
iMotion -ohje (Mäntsälä)
chirp.QR
Kohti elokuvaa