vl. 3-4 vuosikello

3.lk4.lkOpetusmateriaalit
Elokuu

Syyskuu
Kerrataan käyttäjätunnuksen käyttö, laitteen toimintaperiaatteet (käynnistäminen, sammuttaminen, ohjelmien avaaminen ja sulkeminen). Luodaan selkeä kansiorakenne Google-ympäristöön ja harjoitellaan töiden tallentamista sinne. Yhteiskäyttölaiteiden sovelluksista uloskirjautuminen, Digimateriaalien käyttö Edisonin kautta, MPASS-kirjautuminen. Kerrataan selaimen avulla Wilmaan kirjautuminen Wilman pääsivulta.Henkilökohtaisen laitteen käyttöönotto, käytön harjoittelua. Edisonin käyttö, sähköiset oppimateriaalit. Ruutuaika. AirPlay ja Airdrop -kertaus. Keskustellaan vastuullisesta käyttäytymisestä netissä ja nettikiusaamisesta. Opetellaan lataamaan sovelluksia Kaarinan Appseista. Ladataan Wilma-sovellus ja kirjaudutaan siihen tai muistellaan Wilma-kirjautumista Wilman pääsivulta.NettiAgenttioppitunnit
Lokakuu

Marraskuu
Tekijänoikeudet, tiedonhaku, lähteiden käyttö ja luotettavuus, leikepöydän käyttö (kopioi-liitä). Tekstinkäsittelyharjoituksia (perusmuotoilut), tuotosten tallentaminen Driveen oikeaan kansioon, töiden jakaminenYhteisöllinen tiedonrakentelu: tehdään ryhmätyötä digitaalisesti jaetuissa tiedostoissa Drivessä (Docs, Slides). Kommentointityökalun käyttö. Töiden esittäminen, tiedostojen jakaminenKopiraittila, Näppistaituri
Tiedonhaun harjoittelua, Tekijänoikeudet, Opeta tiedonhakua
Joulukuu

Tammikuu
Ohjelmoinnin harjoittelu jatkuu esim code.org-sivuston materiaalien avulla ja hyödyntäen mm. Scratch -sovellustaOhjelmointi: Harjoitellaan ohjelmoinnin rakenteita (esim. komentosarjat, ehtolause,
satunnaisluku) käyttämällä yksinkertaista graafista ohjelmointityökalua,
esimerkiksi Scratch ja code.org löytyviä harjoituksia. Koulun robotit käytössä, esim. Sphero, Micro:bit tms. VEXcode VR -sivusto.
Code.org
VEXcode
Helmikuu
Maaliskuu
Sarjakuvan teko digitaalisesti (Comic book, Book Creator tms. sovellus). Kuvankäsittelyn perusteita iPadin oletustyökaluilla.Videon teko oppimistehtävän yhteydessä: iPad, iMovie, Stop Motion Studio, iMotion, Puppet Pals HD yms.: tehosteet, siirtymät, leikkaus, tekstit, musiikki, ääni. Sovellusten yhteiskäyttö projektissa: esim. Garage Band-sovelluksella tehty ääni/musiikkitiedosto viedään iMovie-videoprojektiin. Video projektia varten voidaan tehdä myös animaatio-ohjelmalla (Stop Motion Pro) Mediataitoja alakouluun
Tuumasta toimeen (ohjeita kuvaamiseen)
Huhtikuu

Toukokuu
Driven omien töiden tallennuspaikkana: käytetään kansioita, viedään eri aineiden valmiit tuotokset aina Driveen- sähköinen portfolioOman oppimisen dokumentointia Driveen.iPad ja luova työskentely