vl. 5-6 vuosikello

5.lk6.lkOpetusmateriaalit
Elokuu

Syyskuu
Wilman käyttö oman oppimisen seuraamisessaSosiaalisen median käyttö, yksityisyysNettielämää (Olenko ainoa?) (Mediataitokoulu)
Nuori somen käyttäjänä
Lokakuu

Marraskuu
Pitempi kirjallinen tuotos esim. Pagesilla, jossa hyödynnetään jo opittuja tekstinkäsittelytaitoja (kappalemuotoilut, kuvanlisääminen, sivun asetukset, kansilehti, pää- ja alaotsikot, sivunumerot ja sisällysluettelo) + kuvan lisääminenTehdään animaatio tai video iPadin iMoviella sovitusta
kouluaiheesta.
Äänitetään äänet iPadin GarageBand -sovelluksella.
iMovie-ohje, Garageband-ohje, Pages-ohje
Näppistaituri
Elokuvapolku
Mediataitoja alakouluun
Tuumasta toimeen (ohjeita kuvaamiseen)
Joulukuu

Tammikuu
Ohjelmointi ja robotiikka: Swift Playgrounds (iPad). VEXcode VR-sivusto.Ohjelmointi ja robotiikka: Swiftin käyttö jatkuu. Lisätyn ja virtuaalitodellisuuden opetussovellukset (esim. 3DBear). 3D-malleja Tinkercad-sovelluksella. 3D-tulostus mahdollisuuksien mukaan.Koodauksen pikaopas
Swift-pikaohje
VEXcode VR
VR/AR -esimerkkejä (Matleena Laakso)
Helmikuu

Maaliskuu
Harjoitellaan tietolähteiden kriittistä arviointia. Nettisivujen luotettavuus. Opitaan tunnistamaan erilaisia tekstityyppejä, -lajeja ja sisältöjä sekä arvioimaan niiden luotettavuutta (esim. Wikipedia, tieteelliset artikkelit, uutiset, blogikirjoitukset, tekstimainonta).Digitaalisten karttojen ja paikkatietopalveluiden (esim. Google Earth) käyttöGoogle Earth-ohje
Tiedonhaun harjoittelua, Tekijänoikeudet, Opeta tiedonhakua
Huhtikuu

Toukokuu
Laskentataulukon käyttö osana projekti- tai oppimistehtävää (Google Sheets, Numbers): solut, muotoilut, diagrammi solujen tietojen pohjaltaTeknologia liikuntatunneilla. QR-koodien käyttö. Monimediainen projektityö yksin tai ryhmissä: hyödynnetään aiemmin opittuja sovelluksia ja menetelmiäGoogle Sheets-ohjeita,
iPadin Numbers-ohje
Liikuntasovelluksia (UEF), QR-koodirata