Kaikki kirjoittajan Keijo artikkelit

Opettajan windows- materiaalit näkyviin iPadilla

Miten opettajan aiemmin tehdyt materiaalit saa näytettyä padilla? Niissä saattaa olla matemaattisia kaavoja, erikoismerkkejä yms. Mallinsin tilannetta jossa opettajalla on omaa materiaalia win-koneella, materiaaleissa kuvia, kaavoja ja erikoismerkkejä.

  1. Avasin doc-tiedoston että ja esitysgrafiikkatiedoston win- koneella Wordissa ja Powerpointissa. Tallensin ne omalle win- koneelleni docx ja pptx –muodossa (Office 2010).
  2. Siirryin Win-koneen selaimella Driveen ja upoadasin ko. kaksi tiedostoa Driveen (tiedoston muunto-asetus ei päällä)
  3. Vaihdoin iPadin puolelle, avasin siellä Drive –appsin, täppäsin ko. tiedoston i-kuvaketta ja sieltä Avaa sovelluksessa- kohdan
  4. Avasin docx- tiedoston Pages-appsilla ja pptx-tiedoston Keynote –appsilla, molemmat tiedostot näyttävät sisällöt aivan oikein, kuvat paikalla, alatunnisteen tiedot näkyvät ja tekstit ovat muokattavissa

Kaavaeditori puuttuu Pagesista, alla linkki appsisivulle jossa kerrottu miten tätä puutetta voi hanskata:

Tuolla mainittu myös eq-editor –appsi, jolla kaavojen tallennus kuvaksi tai MathML- muotoon

Opettaja voi siirtää omaa opetusmateriaaliaan pilvitallennuspalveluun (Google apps for edu) ja avata ne sieltä iPadilla esitettäväksi ja myös muokattavaksi, kaavojen yms. erikoismerkkien tuottamiseen tarvitaan erillisiä lisäaplikaatioita.

 

Rungon koululla tilanpuutteen vuoksi muuhun opetuskäyttöön otettu perinteinen atk-luokka korvautui laitteiden osalta tänään hieman erilaisella kuviolla: aiempien opettaja-padien lisäksi otettiin käyttöön oppilas-iPad minit. Tarkoitus on jakaa laitteet kolmeen ryhmään: 1.-2., 3.-4. ja 5.-6. luokkalaisille. Näin ko. luokka-asteiden opettajat voivat keskenään yhteiskäyttää laitteita ja tarvittaessa muutenkin.

20130905-163806.jpg