Aihearkisto: OpeiPad

Työpöytä siistiksi i-podissa/padissa

Tällaiselta voisi näyttää esim. koulun i-podin/padin näyttö avaamisen jälkeen.
Tällaiselta voisi näyttää esim. koulun i-podin/padin näyttö avaamisen jälkeen.

Monilla ongelmaksi tulee äkkiä sekava näyttö ja lukuisten näyttöjen määrä. Siksi kannattaa ehdottomasti järjestää samaan kategoriaan sopivat appsit esim. oppiaineen mukaan samaan kansioon. Tällä tavalla saa helposti kaikki tarpeellinen mahtumaan yhteen näyttöön. Kansion tekeminen on helppoa. Sen kun vetää kaksi appsia yhteen. Laite ehdottaa kansiolle nimeä mutta itse yleensä vaihdan sen itselle paremmin sopivaksi.

Luovuutta luokassa

Ennen joulua eräs Valkeavuoren 3b:n oppilas innostui lumesta niin, että sävelsi ja sanoitti siitä laulun. Ongelmaksi muoduistui hänen vielä hieman puutteellinen nuotinkirjoitustaito. Hän pyysi minulta apua ja tottakai lupasin auttaa. Oppilas lauloi laulun minulle kertaalleen, mutta sen perusteella en vielä päässyt puusta pitkälle.

Mietin, millä apukeinolla voisin jatkaa työtä kotona ja latasin iPadilleni nauhoitusohjelman QuickVoice. Oppilas lauloi laulunsa padille ja minä sain kuunneella sen pätkä kerrallaan, kaikessa rauhassa kotona samalla kirjoittaen nuotit ja sanat ylös. Harmikseni työkoneeni nuotinnusohjelma Sibelius ei toimi kuin koulun verkossa, joten käsityöllä piti tämä homma hoitaa. Tähän täytyykin keksiä seuraavaksi ratkaisu, sillä monesti tämänkaltaiset hommat on helpompi tehdä kotona iltasella kuin jäädä koululle työpäivän jälkeen.

Laulu muuten ensiesitettiin vanhemmille todistustenjaon yhteydessä! 🙂 Säveltäjä oli ja saa ollakin ylpeä itsestään. Siitä se ura urkenee. Ja muut oppilaat  innostuivat tästä ideasta myös. Hieno homma!

”Kun mä kerran taivaalla lunta näin, niin ensimmäinen ajatus oli tällainen. Nyt joulun saamme valkean, kun lunta tupruttaa, niin hankeen valkeaan jo hukkuu koko maa, daa-daa-daa!” Hilla Valtonen, 3b.

Iloa ja innoa uuteen vuoteen!

 

Nora

 

 

Luokka haltuun!

Ahtaat tilat,  29 oppilasta ja kaikkilla halu päästä taululle näyttämään osaamistaan. Jos jokainen vuorollaan tulee taululle, kuluu siinä iso osa tuntia vain siirtymisiin ja tunnelma on yleensä aika levoton. Meidän luokkaan saatiin iPad ihan arjen rutiineja helpottamaan ja niin on tapahtunutkin.

Esimerkiksi tänään tarkastimme läksyt niin, että iPad kiersi järjestyksessä oppilaalta toiselle ja vaihe vaiheelta he kirjoittivat liitutauluohjelmalla kotitehtävien vastaukset taululle. Jokainen malttoi hiiskumatta odottaa vuoroaan ja tarkistaa läksyt. Ja tuokion päätytttyä lapset ilmoittivat haluavansa aina jatkossa toimia näin. Sopii minulle, niin näppärää tämä oli! 🙂