Aihearkisto: Appsiruletti

Bröderna Lejonhjärta med iMovie

Vi har läst Bröderna Lejonhjärta som högläsningsbok i klassen. Vi behandlade boken genom att rita bilder av karaktärerna och av olika händelser i boken. Teckningarna fotades eller spelades in som video. Eleverna fick sedan gruppvis spela in en scen i gången. Vi skrev texterna gemensamt i klassen.  Vi använde dessutom en applikation: Musikmattan, för att skapa musik till filmen. Eleverna är supernöjda med sin film och i morgon har vi premiär.

https://www.youtube.com/watch?v=yunE48FWtWc

bild-30

Tellagami

Vi har använt applikationen Tellagami för att berätta om bondgården. Eleverna fick färglägga en målarbild med temat bondgården och sedan fota sin bild. I Tellagami skapade eleverna en egen berättarperson som de använde för att göra en inspelning om sin målarbild. I Tellagami tränar eleverna på att berätta eller återge egna eller färdiga bilder. Applikationen ger många användningsmöjligheter, det är bara att låta fantasin flöda:) Naturligtvis funderade eleverna över när de får använda applikationen igen:)

https://www.youtube.com/watch?v=U3WR1KgxAIs

https://www.youtube.com/watch?v=p4qd2sfeVO8

https://www.youtube.com/watch?v=uhXIr2ttmG4

bild-29

Alkuopetuksen matikkaan appseja

 

image image image

Tässä olisi muutama käyttökelpoinen ohjelma pienien oppilaiden matematiikan taitojen harjaannuttamiseen. Wild Sheep- ohjelmassa opitaan lukujen hajotelmia laskemalla lampaita.  Eläinten yhdistäminen- ohjelmassa harjoitellaan puolestaan lukujonotaitoja perinteisellä yhdistä numerot järjestykseen- kuvilla. Finger ruler mittaa näytölle piirtämäsi viivan, kehittää pienten mittojen arviointikykyä.