Aihearkisto: iPad: musiikki

Rungon 6.lk iMovie/Garageband/iRigMic

Rungon koulun 6.lk:n tyttötrion esittämä. Laulu, cajoun, akustinen kitara, pianona Yamaha EZ-220 ja Garagebandin urut. Äänitetty iRig-mikillä, suoraan iPadin Garagebandilla ja piano adapterin kautta Garageen.

Kuvamateriaali kuvattu Itämeren aalloilta. Videoclipit yhdistetty iMoviessa ja musiikki tuotu Garagebandista iMoviehen.

Biisipätkä on Johanna Kurkelan esittämästä ”Oothan tässä vielä huomennakin”-laulusta

Tietotekniikka alkuopetuksessa

Aivan ehdoton apu alkuopetuksessa ekalla luokalla ainakin äidinkielen opetuksessa ovat kirjoita ja opi, sanataituri ja Molly  ABC. Niillä pärjää jo varsin pitkälle. Olemme päässeet jo niin pitkälle, että koneiden otto tapahtuu hiljaisesti ja itsenäisesti.  Käymme oppilaiden tarinoita läpi noin kerran viikossa. Kone lukee kirjoita ja opi- appsilla tehdyt tarinat varsin näppärästi. Ainoa miinus on se, että lukeminen jatkuu vain pisteeseen saakka. Niitä täytyy kuuntelun edetessä aina napauttaa oikeille paikoille.

Sanataituri käy hyvin vaikka saneliharjoitteluun ja tarkistaminen tapahtuu nopeasti. Itsenäisesti appsia käytettäessä tarvitaan kuulokkeita. Molly ABC sopii tasaisin väliajoin käytettäväksi, jotta kirjaimien oikea ulkonäkö ei unohdu pikku hiljaa.
Socrative uutena aluevaltauksena äidinkielen apuna. Sen avulla saa jokaisen oppilaan aktiivisesti mukaan ja sanelun tarkastaminen on esim. helppoa.
image