Kolmasluokkalaiset toimittajina

Syysvaellusretkelle Kuusistoon valitsimme luokasta kaksi kuvaajaa, jotka saivat retken aikana ottaa iPodeilla ns. lehtikuvia.

Tehtävänä oli kirjoittaa lehtijuttu parin kanssa retkestä ja liittää siihen myös kuva. Oppilaat ottivat  mukaansa vihot, joihin kirjasivat retken tapahtumia.

Luokassa parit kirjoittivat juttunsa iPadeissa olevilla Pages ohjelmilla. Käytössä olivat myös irralliset näppäimistöt, jotka ovat osoittautuneet eri käteviksi.

Työskentely sujui motivaation vallitessa. Pientä harmitusta aiheutti se, että kaikki kuvat eivät siirtyneet kuvavirran kautta. Ongelmaan en ole toistaiseksi löytänyt ratkaisua…

Juttujen tulostus tapahtui open koneesta icloudin kautta.

 

Seuraavaksi tarkoitus on keskittyä ekaluokkalaisten taitojen vahvistamiseen tragetonin menetelmällä. Myös eskarilaisten ja kolmosten/ykkösten yhteistyötä ollaan virittelemässä…

 

2 kommenttia artikkeliin ”Kolmasluokkalaiset toimittajina

  1. Tässä pari vaihtoehtoa Kuvavirta-ongelman syyksi:
    – Varmista, että Kamera-ohjelma on suljettu laitteessa, jolla kuva otettiin. Kuvavirta ei lähetä kuvia iOS-laitteesta, ennen kuin Kamera-ohjelma on suljettu.
    – Varmista, että iOS-laitteessasi on vähintään 20 % akkua jäljellä. Akun latauksen säästämiseksi Kuvavirran kuvia ei voi ladata eikä lähettää, kun akussa on tätä vähemmän virtaa. Lataaminen ja lähettäminen toimivat taas, kun laite on ladattu ja kun akkua on vähintään 20 % jäljellä.

  2. On sul vissii Asetuksista -> iCloudista -> Kuvavirta päällä, sekä Oma että Jaetut varmuuden vuoksi???

    Toivottavasti ei ollut liian itsestään selvä vinkki, ettei mene hermot!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.