Kuoron ja bändin ”little helper” lukiossa: Ipad

Lukiossa Ipadien käyttö on jo vakiintunut. Paperin säästö on huomattavaa ja nuotit eivät enää katoa tai unohdu kotiin, kuten oheisesta videosta näkyy  (osoitteessa: http://www.youtube.com/watch?v=IGFIv22jT9Y&feature=g-upl )
DoReMi-kuoro hakee aluksi Ipadit ja klikkaa itsensä nuottipankkiin. Siellä on pdf-nuotin ohella soivat versiot, sekä kokonaisuudesta, että oma stemma, monista myös singback-säestys. Olen tehnyt sovitukset Sibelius-ohjelmalla, jossa ne on helppo muuttaa esim. mp3-versioiksi. Soiva versio on nuottia informatiiviisempi, niin kuorolaiselle kuin bändin soittajallekin. Laulajat voivat jakaantua omiin stemmoihinsa ja harjoitella yhtäaikaa, kotona voi sitten läppärillä kerrata miten se menikään. Bändissähän taas nuotit ovat useimmiten vain ”käyttöohjeita” ja kuulemalla selviää miten biisi oikeasti soitetaan. Sävellajeja on helppo vaihtaa yms.
Monet netissä toimivat nuottikaupat tarjoavat myös edullisia digitaalisia nuottiversioita, sekä säestyksiä. Klassista musiikkia saa ilmaiseksikin esim. http://imslp.org/wiki/Main_Page
Meillä on myös mikkitelineissä Ipad-telineet, joten siinä voi pitää nuottia soittaessa.
Musikaalista jota harjoittelemme on myös kaikki materiaalit pilvessä samalla tapaa. Gemilossa ryhmillä on omat tietopakettinsa ja sieltä voi klikata itsensä myös nuottipankkeihin… Niin ja sitten esim. Ipadissa on pianon koskettimet, jolla voi itsekin soittaa stemmoja ja tietty kitaran virityskone ja kamera, jolla voi helposti demota omaa osaamistaan itselleen…

2 kommenttia artikkeliin ”Kuoron ja bändin ”little helper” lukiossa: Ipad

  1. Hei Jouni, alakoulun puolella meillä musiikkia padeilla vetää Pekka Nebelung, hän postailee tänne blogiin myös, voit ottaa yhteyksiä @kaarina.fi- osoitteella tarvittaessa.

    Keijo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.