iCloud ja Youtube käyttöön

Laitoimme Rungon koulun iPodeihin asetukset siten, että laitteilla otettavat kuvat synkronoituvat Applen iCloud-palveluun automaattisesti langattoman verkon avulla. iCloud säilyttää kuvavirtaa 30 vrk, jona aikana opettaja voi halutessaan tallentaa kuvia myös paikallisesti omalle koneelleen. iCloudin käyttöönotto Windows-koneessa edellyttää iCloud-ohjauspaneelin asentamista, tässä linkki sivulle jossa ohjeistusta ja latauslinkkiä. Asennus pitää pyytää tietohallinnolta. Kun iCloud on toiminnassa, opettajan työasemalla on Kuvat-kansiossa oma Photostream-alikansio ja kuvavirta tuolla hallittavissa.

Videoiden kanssa toimimme niin, että laitteilla kuvattavat videot voidaan (vaikkapa iMoviella editoinnin jälkeen) ladata laitteelta suoraan koulun omalle Youtube-kanavalle. Kanava on määritetty yksityiseksi, samoin kun videota ladataan, pitää iPodin asetuksissa valita ”Yksityinen” asetus päälle. Tällöin videot eivät näy julkisesti verkossa.

Videoita voi myös siirtää laitteesta opettajan työasemalle kytkemällä laite USB.llä koneeseen ja resurssienhallinnan kautta kopioimalla videot työasemalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.