Luovuutta luokassa

Ennen joulua eräs Valkeavuoren 3b:n oppilas innostui lumesta niin, että sävelsi ja sanoitti siitä laulun. Ongelmaksi muoduistui hänen vielä hieman puutteellinen nuotinkirjoitustaito. Hän pyysi minulta apua ja tottakai lupasin auttaa. Oppilas lauloi laulun minulle kertaalleen, mutta sen perusteella en vielä päässyt puusta pitkälle.

Mietin, millä apukeinolla voisin jatkaa työtä kotona ja latasin iPadilleni nauhoitusohjelman QuickVoice. Oppilas lauloi laulunsa padille ja minä sain kuunneella sen pätkä kerrallaan, kaikessa rauhassa kotona samalla kirjoittaen nuotit ja sanat ylös. Harmikseni työkoneeni nuotinnusohjelma Sibelius ei toimi kuin koulun verkossa, joten käsityöllä piti tämä homma hoitaa. Tähän täytyykin keksiä seuraavaksi ratkaisu, sillä monesti tämänkaltaiset hommat on helpompi tehdä kotona iltasella kuin jäädä koululle työpäivän jälkeen.

Laulu muuten ensiesitettiin vanhemmille todistustenjaon yhteydessä! 🙂 Säveltäjä oli ja saa ollakin ylpeä itsestään. Siitä se ura urkenee. Ja muut oppilaat  innostuivat tästä ideasta myös. Hieno homma!

”Kun mä kerran taivaalla lunta näin, niin ensimmäinen ajatus oli tällainen. Nyt joulun saamme valkean, kun lunta tupruttaa, niin hankeen valkeaan jo hukkuu koko maa, daa-daa-daa!” Hilla Valtonen, 3b.

Iloa ja innoa uuteen vuoteen!

 

Nora

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.