Aika ja avaruus- projekti Kuusistossa

Helmi-maaliskuussa meillä oli kakkosluokkalaisteni kanssa aika -ja avaruusprojekti. Käsittelimme aihetta monella eri tavalla. Lainasimme kirjastosta avaruuskirjoja ja katsoimme YLE Areenasta ja OpeTVstä avaruusdokumentteja. Projektin lopussa kävimme myös opintoretkellä Tuorlan planetaariossa Luokkaretkellä avaruudessa ja observatorion suurimmassa tähtitornissa. Tämä aihe on varmasti kaikkein kiinnostavin ja innostavin ympäristö- ja luonnontiedon aihe.
IPadillä käytimme Solar Walk -sovellusta jonka avulla lapset saivat tutustua aurinkokuntaamme. Tutkimme myös maapalloa Google Earth -sovelluksen avulla. IPadeillä haimme lisäksi internetistä tietoa Aurinkokuntamme planeetoista.
Teimme luokkamme takaseinään oman Aurinkokuntamme. Oppilaat askartelivat ryhmissä planeettoja ja kirjoittivat Pages-ohjelmalla tietolaatikot omasta planeetastaan. Lopuksi tulostimme kirjoitukset ja liitimme ne työhön.

Google Earth
Google Earth

image

Koko tämän blogikirjoituksen tein muuten Dragon Dictation sovelluksen avulla. Sovellus siis muuttaa sanelun kirjoitettuun muotoon. Mitä selvemmin artikuloit sen valmiimpaa tekstiä saat heti 1. kerralla. Lopuksi pitää vain lisätä pisteet, pilkut ja isot alkukirjaimet. Näppärä ohjelma jota aion käyttää myös oppilaitteni kanssa.

Geometrisistä muodoista kootut avaruusalukset ja lasten omat mini-aurinkokunnat.
Geometrisistä muodoista kootut avaruusalukset ja lasten omat mini-aurinkokunnat.
Yhteisprojektimme Aurinkokunta.
Yhteisprojektimme Aurinkokunta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.