Play – pause – rewind

Lukion LiveMath-projekti on edennyt jo niin pitkälle, että kasassa on 22 opetusvideota viidestä eri pitkän ja lyhyen matematiikan kurssista. Kursseja KaLusta löytyy kaikkiaan 31 (21 pitkää ja 10 lyhyttä), eli ihan pintaraapaisu tämä vielä on, mutta homma on saatu hyvin alkuun.

Opiskelijat ovat katsoneet videoita lähinnä kertauksen vuoksi. Jos joku hankalampi asia on jäänyt tunnilla tajuamatta, on ollut helppo kaivaa video esiin. Videon saa pysäytettyä sopivaan kohtaan, jotta ehtii vaikka kirjoittamaan ohessa laskemaansa tehtävään selventäviä välivaiheita. Videota on myös helppo kelata taaksepäin ja kuunnella/katsella ohjeet uudelleen jos ensimmäisellä kerralla ei mennytkään jakeluun.

Suurin ongelma opetusmateriaalin tekemisessä on ajanpuute. Opetustunnit, syksyn yo-kirjoitukset, palaverit ja muut koulunkäyntiin liittyvät työt vievät ainakin tässä alkusyksystä joka päivä niin paljon aikaa ja energiaa, että neljän jälkeen ei ole ollut virtaa jäädä tekemään uusia videoita. Sen sijaan on lähdetty lenkkipolulle tai kuntosalille, missä hikoilun ohessa on vähän niin kuin huomaamatta ilmaantunut uusia ideoita ja joitain fiksujakin väläyksiä. Nyt vaan jostain aikaa kaivamaan… Kenelläkään ylimääräistä?

LiveMath-sivusto löytyy täältä. Kannattaa käydä kurkkaamassa : )

Terveisin joitain fiksujakin välähdyksiä saanut LiveMath-tiimi

2 kommenttia artikkeliin ”Play – pause – rewind

  1. Hieno homma, nyt linkkikin on jaossa täällä. Ehkä jossain vaiheessa voisi kokeilla sitä, että Youtube-videot upottaa sivuille, ei tarvitsisi hypätä YOutube-sivustolle jossa sitten muita videolinkkejä yms. tuolla sivulla häiriköimässä keskittymistä 🙂

  2. Kokeilimme videon upottamista ja yhden upotuksen jätimmekin sivustolle. Ongelmaksi siinä muodostuu se, että sivusta tulee raskas ja hankalammin hahmotettava, kun suoranaisten tekstilinkkien tilalla/lisäksi on videoikkunoita. Nyt koko kurssin materiaali mahtuu ”yhdelle näytölle” ja opiskelijan on helpompi poimia itselleen hankala aihe. Sitä paitsi meidän videot on niin houkuttelevia, että Youtube:n kaikki mahdollisuudetkaan eivät vie pois halua opiskella matematiikkaa : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.