Showbiella uutta ulottuvuutta

IMG_0381     Showbie on loistava ilmainen työkalu kerätä oppilaiden pädeillä tekemiä töitä yhteen paikkaan. Opettaja voi kommentoida ja arvioida niitä missä tahansa millä tahansa, kunhan netti on käytössä.

1. Opettaja luo itselleen Teachers tunnuksen ja tutusta plus merkistä luo luokkia/opetusryhmiä. Ohjelma antaa jokaiselle luokalle oman tunnuksen.

2. Oppilas luo itselleen Student tunnuksen, jolloin ohjelma kysyy mihin luokkaa oppilas haluaa liittyä. Tunnuksen hän saa opettajaltaan. Huomasin, että pari oppilasta oli onnistunut luomaan tunnuksen kahteen kertaan eli kannattaa mainita, että kirjautumissivun alareunasta löytyy Sign in, niitä varten joilla on jo tunnus.

3. Luokkakoodin oikein syöttäneet oppilaat ilmestyvät ”luokkaan”, kunhan ope muistaa painaa päivitä merkkiä vrt. kuva. Kolme neljättä luokkaa onnistui kirjautumisesta hienosti.

Käyttämällä yksistään Showbieta oppilaille voi lähettää kuvaa, ääniviestejä ja tekstiviestejä. Kuvassa toteutin läksynkuulustelun ja koska kaikki suoriutuivat siitä hienosti, annoin kollektiivisen pos. palauteen. Jokaisen oppilaan vastausta voit kommentoida myös erikseen esim. tekstin tai äänen avulla.

Mikäli oppilas on kirjautunut Showbiin, hän voi jakaa sinne myös monella muulla appsilla tekemänsä tuotoksen esim. Pages, Keynote jne. Opettajana voit avata esim. oppilaan Pagesilla tekemän kirjoitelman ja tehdä siihen suoraan merkintöjä ja palauttaa sen takaisin oppilaalle.

Tämä on myös loistava tapa esittää koko luokalle toisten tekemiä esim. Keynote esityksiä heijastamalla luokkanäkymää tykillä.

Kyseessä on siis eräänlainen pilvipalvelu kuten esim. Googlen Drive. Driveen verrattuna Showbie on suppeampi, mutta selkeämpi ja yksinkertaisempi tapa kerätä ja arvioida oppilaiden tuotoksia. Drivestä jään kaipaaman sitä, että oppilaat voivat muokata dokumentteja samanaikaisesti ja jakaa niitä myös toisilleen.

Suosittelen todellakin ja autan mieluusti kynnyksen yli.

Jani Ruohomeri

Piispanlähteen koulu

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Showbiella uutta ulottuvuutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.