Matematikläxa på Google Drive

 

I årskurs 4-6 använder man ofta Google Drive som ett naturligt hjälpmedel. Läraren delar till exempel ut uppgifter via Drive. Eleverna kan sedan också lämna in sina uppgifter via samma verktyg. Eleven kan ge läraren rätt att läsa, kommentera eller redigera dokumenten. Flera kan också arbeta samtidigt i samma dokument. Eleven kan också fortsätta med uppgifter som de påbörjat i skolan genom att hemma logga in på sitt google apps konto. Den senaste matematikuppgiften behandlade procenträkning. Uppgifter glöms på det här sättet varken i skolan eller hemma. Tänk vad teknologin gör det lätt:)

Här får ni se uppgiften Sigrid delade med sina elever och svaret av en elev:

bild-5

bild-4

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.