Kalevala animaationa

Piispanlähteen JOPO-luokkalaiset tutustuivat kansalliseepoksemme sisältöön hieman erilaista reittiä, koska valitettavan usein Kalevala jää oppilaiden mieliin ainoastaan tylsänä ja vaikeatajuisena pakkopullana.
Aluksi oppilaat valitsivat itselleen yhden Kalevalan keskeisistä henkilöistä ja ottivat selvää minkälainen tämä on luonteenpiirteiltään ja ulkonäöltään. Apua tähän saatiin niin Akseli Gallen-Kallelalta, Kirsti Mäkiseltä kuin Mauri Kunnakseltakin. Tämän jälkeen, hahmokuvauksia hyväksikäyttäen, oppilaat piirsivät valitsemastaan henkilöistä South Park-animaatiosarjaa mukailevat animaatiohahmot.
Oppilaat jaettiin tämän jälkeen neljään ryhmään ja he käsikirjoittivat Kalevalan kymmenen ensimmäistä runoa sellaiseen muotoon, että se oli mahdollista toteuttaa animaation keinoin.
iMotion HD-sovelluksen avulla animoimme tarinat. Taustat saatiin vanhoista uskonnon opetustauluista. Israelin maisemat ei ehkä ole kovin tavanomainen ratkaisu, mutta parempaakaan ei ollut tarjolla. Eikä oppilaiden näkemykset tarinasta kaikin osin muutenkaan ole aivan sitä mihin Kalevalan yhteydessä ollaan normaalisti totuttu.
Intro designer for iMovie ja Scrolling credits sovelluksilla tehtiin alku- ja lopputekstit ja videon editointi iMoviella. Animaatioelokuvan tunnusmusiikki on tehty Garage Bandilla, mutta sen toteutus jäi opettajan harteille ajankäytöllisistä syistä.
Vaikka lyhytelokuva käsittää vain viidesosan Kalevalasta, tarinat aukenivat oppilaille nyt aivan uudessa valossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.