Hyväksi todettuja appseja matematiikan alkutaipaleelle: NUMBER PIECES!

1 screen480x480 screen480x4802

Kyseessä apps nimeltään Number pieces, joista latasin alkuun nämä kolme tarpeellista ilmaiseksi. Ensimmäinen on lukusuoraharjoitteluun, joka soveltuu ihan ekasta luokasta lähtien. Kakkosen tukea tarvitsevat käyttävät myös sitä tarpeen tullen.

Kaksi alimmaista ovat Number pieces Basic ja pelkkä Number pieces. Löytyvät app storesta hakemalla ”Number Pieces”

Kahta alimmaista käytän kakkosluokkalaisten kanssa matematiikan erityisopetuksessa ja tehostetussa tuessa. Kun erkkaopen kanssa on hetken harjoiteltu, on oppilas yleensä valmis jo seuraavalla matematiikan tunnilla siirtymään omaan ryhmäänsä. Oppilas käyttää appsia myös omassa luokassa laskiessaan ja siirtää ratkaisun löydyttyä vastauksen kirjaan. Näin se visuaalinen malli ja tuki seuraa laskujen loppuun asti. Näin tukea tarvitseva saa laskettua kirjan ”koko aukeaman” samassa ajassa kuin luokan muut oppilaat ja mikä parasta: omassa ryhmässään. Tämä vaatii toki sen, että erityisopettaja (tms.) katsoo etukäteen tunnin asiat ja sen, mikä appsi milloinkin sopii. Ei vaadi siis kummempia kommervenkkejä, senhän tekisin jo muutenkin.

Kateelliset oppilaat? Ei.  Luokan oppilailla on ollut iTori-päivinä  mahdollisuus käyttää pädejä eri tavoin, joten uutuuden viehätys on suurimmaksi osaksi karissut. Eipä siitä mitään haittaa ole, kun tuettu oppilas neuvoo toisia :).

Lisään vielä lopuksi, että kynän käyttö tässäkin on oiva apu. Käsi ei väsy ja osoittaminen on tarkempaa ja kynämäisempää. Edullisia ja hyviä Trust-merkkisiä näyttökyniä löytyy Honkkarista, Krossista (4 e/kpl).

Yksi kommentti artikkeliin ”Hyväksi todettuja appseja matematiikan alkutaipaleelle: NUMBER PIECES!

  1. Näyttää hyvältä. Lukusuorasta hyötyä vielä seiskaluokallakin, samoin kymmenjärjestelmän visualisoinnista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.