Emils hyss

Eleverna i årskurs 1-2 har skrivit hyss som Emil i Lönneberga gjort.  Vi har temat Astrid Lindgren och behandlar flera av hennes figurer. Alla fick en egen bild av Emil där han sitter i snickeboa för att han gjort något hyss. Eleverna fick fundera på varför han hamnat dit och vad som hände då han gjort sitt hyss. Endel elever hittade på helt nya hyss som Emil utförde. Den här gången arbetade eleverna parvis och det fungerade mycket bra. De blev roliga och finurliga texter. Flera av eleverna kontrollerar stavningen mycket aktivt och ställer frågor till hur ord stavas. De färdiga texterna sparas sedan i en mapp. Oj, vad det ska bli roligt att läsa alla dessa texter i slutet av läsåret!

bild 2-10

bild 1-10

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.