”Lisabet skriver på tapeten” i applikationen Paper 53

En bra avslutning på temat om Astrid Lindgren blev texten om Lisabet som skrev på tapeten. Eleverna i årskurs 1-2 B fick se en bild där Madicken och Lisabet tömmer sina spargrisar. Enligt Linn så skrev Lisabet på tapeten vad hon tänkte göra med pengarna. Elevernas uppgift blev att skriva på applikationen Paper 53 vad Lisabet skrev. Eleverna skrev sin text på Paper 53 så som om de vore Lisabet. Visst såg texten ut som om ett barn skulle ha skrivit på en vit tapet! Den här gången jobbade alla elever enskilt och det fungerade bra, eftersom alla fick göra sin egen skrift på tapeten. En del elever skrev med flit in stavfel, för det var ju Lisabet som inte skrev så bra ännu. Eleverna importerade sedan bilden av tapeten i Pages. Där skrev eleverna mera utförligt vad Madicken och Lisabet skulle göra med pengarna. Maria och Linn påminde eleverna om att de aldrig får skriva på riktig tapet, endast i applikationen Paper 53! Vi lärare vill ju inte ha grälor:)

bild 4-2 bild 1-6

 

 

 

 

 

 

bild 3-3

bild 2-6

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.