Glädje över att äntligen jobba med 1:1!

Höstterminen började med mera spänning än vanligt då vi äntligen fick möjlighet att börja med 1:1 i årskurserna 1-2 och 5-6. I vår skola har vi iPads, men vi har medvetet gått inför att använda benämningen lärplatta. Skillnaden är stor då eleverna har sin egen lärplatta och kan jobba på den utan att läraren är beroende av att boka lärplattorna till sin klass, som det var tidigare. Det var det här vi lärare bara hade gått och väntat på! Säkerligen eleverna också:)

IMG_1205

Förberedelserna hade börjats redan på sommaren och it-avdelningen hade förinstallerat våra lärplattor. Själva utdelningen av lärplattorna gick snabbt och snart hade alla elever ett apple-ID på sin platta. Visst uppstod det små problem med nätverk, iTunes-presentkort och installerande av Apple-ID:n, men det hör nog till vardagen. Allt har gått bättre än förväntat.

 

Nu har vi fått jobba några veckor och varje dag upptäcker vi nya användningsmöjligheter IMG_1359med lärplattan. Nu använder vi lärplattorna bland annat till att skriva upp läxor,göra tankekartor, skriva texter, spela in berättelser, söka information och för att öva färdigheter. Applikationen Showbie har visat sitt potential för lärarna. Med Showbie är det lätt att dela ut uppgifter samt samla in uppgifter av eleverna. Eleverna i årskurs 1-2 kan snart alla titta via Showbie på hur man syr langettstygn och fäster tråden. Här kan du se en av filmerna: IMG_1354

Nu önskar vi att årskurserna 3-4 snart får sina lärplattor:)

IMG_1357

IMG_1341

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.