Programmering med Bee-bot

I den nya läroplanen 2016 kommer programmering att ingå. Vi är pilotskola och deltar i ett projekt (PROFFS) för att arbeta fram lektioner och arbetssätt för programmering.  Vi har i flera klasser börjat provat programmera. Eleverna har bland annat fått ”programmera” läraren och varandra. För att kunna ge kommandon och handla efter dem märkte eleverna att det var oerhört viktigt att ge mycket exakta och specifika kommandon. Det blev en hel del skratt i klassen då kommandona uppfattades fel eller paret handlade annorlunda. Idag provade också några elever Bee-bot och Blue-bot robotarna. Robotarna programmerades att gå till bokstäver i klassen. Bokstäverna skulle skrivas in i Pages på lärplattan. Sedan skulle eleverna hitta på ord som började på den givna bokstaven och de som avancerat längre skulle ännu rimma med ett nytt ord. Sammanfattningen av eleverna var att de lärde sig att planera, ändra och förverkliga ett program för robotarna.

Ett kort exempel där vi använde Bee-bot:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.