Multiplikation med Explain everything

I årskurs två har eleverna använt applikationen Explain everything i matematik. De fick som uppgift att använda begreppen: faktor, produkt och multiplikation. De skulle rita en bild till en multiplikation, använda begreppen samt beteckna räkneoperationen enligt bilden. Att beteckna en multiplikation enligt en bild är inte så självklar eller lätt. Vi fick vid instruktionstillfället påminna eleverna flera gånger om att det är ”hur många grupper” som är den första faktorn och ”hur många i varje grupp” som är den andra faktorn. Eleverna spelade sedan in sin förklaring till sin multiplikation på Explain everything och delade den med mig via Showbie. Nu tror jag att de flesta har koll på tänkesättet bakom en multiplikation.

Kolla in denna härliga inspelning:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.