Kirjain- ja sanaharjoituksia Penultimatella

Ykköset ja kolmoset tekivät yhdessä iPad-kynäharjoituksia Penultimate-vihkotyökalulla. Ykkösille tuttuja kirjaimia ovat tähän mennessä a, i ja s. Kolmoset piirsivät mallikirjaimia vihon sivulle ja ykköset harjoittelivat kirjainmuotoja eri värillä kolmosten mallien päälle. Samaa toistettiin tutuilla tavuilla, sanoilla ja piilosanatehtävillä. Samaa harjoitusta on jatkaa, kun kirjaimia opitaan lisää.

Isosta ryhmästä huolimatta parityöskentely sujui hyvin: kolmoset saivat opettaa iPadien käyttöä ykkösille ja samalla kertasivat harjoittelemiaan pitkiä vokaaleja. Seuraavaa kertaa varten yritämme varata ryhmätyötilan tai jaamme porukan kahteen eri luokkaan, jotta pareilla on enemmän tilaa työskennellä.

Penultimate on ilmainen appsi, joka löytyy Sormet-sivuston suosittelemana.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kirjain- ja sanaharjoituksia Penultimatella

  1. Hyvä Jani, mielenkiintoinen appsi ja hyvä käytänne siitä, miten eri luokka-asteiden oppilaat tekevät yhteistyötä ja kaikki oppivat.

    Keijo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tunnistaudu ihmiseksi * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.