• 3.-6. luokkien opetushenkilöstön tablet-laitteet toimitetaan kouluille siten, että koulukohtaiset käyttöönottotilaisuudet on mahdollista pitää ennen 8.4. järjestettävää ensimmäistä iPad opetuksessa- koulutusta. Koulujen tutor-opettajat ovat rehtoreiden kanssa sopineet käyttöönottotilaisuuden aikatauluista. Osalla kouluista opetushenkilöstöllä tablet-laitteet ovat käytössä jo alakoulunkin puolella, tällöin ei koululla tarvitse em. tilaisuutta järjestää
  • Nyt opetushenkilöstölle tulevat tablet-laitteet ovat iPad Minejä 32 BG:n muistilla. Kaikille tulee samanväriset suojat. Aiemmin hankittuja innopajalaitteita tai esim. koulun kautta hankittuja opelaitteita ei tässä yhteydessä vaihdeta. Nykyiset laitteet käytetään elinkaarensa loppuun. Alkuopetuksen henkilöstölle tullaan myöhemmin muuttamaan nykyisistä koulun yhteiskäyttölaitteista henkilökohtaisia laitteita, jotta päästään tilanteeseen, jossa vuosiluokkien 1-9 opetushenkilöstöllä on tablet-laite käytössä
  • Alakoulujen opetushenkilöstölle suunnattuja iPad opetuksessa -koulutuksia järjestetään Svenska skolanilla 8.,9., 13. ja 20.4. Koulutuksista kolme ensimmäistä täyttyi nopeasti. Uusien tutor-opettajien koulutus on 26.3.
  • Suositeltava iTunes U -kurssi ladattavaksi iTunes U -appsilla: iPad opettajan työvälineenä. Sisältää mm. opetusvideoita monista meilläkin käytössä olevista appseista. Kurssi käy läpi opetuskokonaisuuden suunnittelun ja toteutuksen eri appsien avulla
  • Toinen suositeltava materiaali: Jukka Kilpiän iPad oppimisvälineenä- kirja, joka löytyy iBooks Storesta. Kirjassa on mm. oppiaineittaisia esimerkkejä projektin rakentamisesta ja eri appsien yhteiskäytöstä
  • Yläkoulujen huoltajille suunnattu mielipidekysely tablet-hankkeesta on avattu tänään. Kyselylinkki on toimitettu huoltajille Wilma- tiedotteessa.
Tablet-hanke tiedottaa 13.3.2015
Merkitty: