Perinteisesti opetustilan AV-varustukseen kuuluu nykyisin Win-PC, dokumenttikamera, videotykki ja kaiuttimet. Varustus on sinällään toimiva, mutta tuo aikamoisen määrän kaapelia ja johtoa opettajan pöydän läheisyyteen ja sitoo opettajan pöydän ääreen mikäli näitä halutaan käyttää. Lisäksi piuhoista johtuen opettajan pöytää ei voi vapaasti sijoitella luokassa.

iPad-telineessä on LED-valo sekä ilmainen sovellus, jonka avulla esim. kirjasta iPadin kameralla heijastettavan kuvan päälle opettaja voi tehdä merkintöjä jotka näkyvät näytöllä reaaliajassa.

Kaarinan Piispanlähteen lastentalolla opettaja Jani Ruohomeren opetustilassa ei ole ollenkaan Windows PC:tä, dokumenttikameraa eikä videotykkiä. Luokassa on

  • TV-näyttö integroituine kaiuttimineen
  • opettajalla ja oppilailla iPadit
  • iPad-teline, jonka avulla iPad toimii myös dokumenttikamerana
  • Apple TV, jolla sekä opettaja että oppilaat voivat näyttää tuotoksiaan TV-näytölle ja jonne myös äänet langattomasti siirtyvät

Virtajohtoja, verkkokaapeleita tms. ei tarvita. Opettajan työpöytä on sijoitettu keskellä luokkaa. Langattomuus vapauttaa opettajan liikkumaan vapaammin luokassa opetuksen aikana. iPad-telineessä on LED-valo sekä ilmainen sovellus, jonka avulla esim. kirjasta iPadin kameralla heijastettavan kuvan päälle opettaja voi tehdä merkintöjä jotka näkyvät näytöllä reaaliajassa. Opettajan pöydällä on piuhallinen näppäimistö, jossa lisäpainikkeiden avulla voi ohjata useita iPadin toimintoja: näytön pimentäminen, padin Etsi-toiminto, median toistopainikkeet, äänenvoimakkuus, kotinäytölle paluu sovelluksesta. Piuhallinen näppäimistö on helppo ja nopea käyttää: bluetooth-yhteyttä ei tarvita eikä paristoja/akkua, sillä näppäimistö saa virran suoraan padista.

TV-näytön pitäisi olla isompi, 55″ ei riitä näytön kooksi luokassa. ko. näyttö on kuitenkin info-TV näyttö, kuluttajapuolen näyttöjen hinnat ovat tulleet alaspäin isommissa kokoluokissakin.
Opettajan pöydällä on piuhallinen näppäimistö, jossa lisäpainikkeiden avulla voi ohjata useita iPadin toimintoja.

 

Opetustilan AV-varustus uusiksi
Merkitty: